Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, ciğermeseleiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar büsbütün size özeldir. Fakat gine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Etme Oba özümlemeı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello ciğerin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı rutubet oranlarında ciğermeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneme tarafılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken hayati bir kaide var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her ahit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalın puroya kazık değinme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı alya döndüğünde kızartma meselelemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 gömlek eğimle, aleve tam değinme etmeyecek şekilde tutun. Bu meselelemi yaparken bütün ayağın tay yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda metodik bir şekilde 360 gömlek döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna saf alevli çakmalara bakılırsa azıcık daha uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu tarz çakmaklar çok kudretlidür ve bir küme andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma meselelemi saf alevli çakmaklarla, azıcık ahit alabilir. Bu süre size zaman kaybı kabilinden görüşükebilir yalnız puro sabır ve emek lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma meseleleminden sonra münasebetsiz çevirip suretünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya kolayçe çevre üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kıç kıpkırmızı ise yakma meselelemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, doğrusu bütün kıç kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz soluk daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış bölük da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz ciğerime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni ciğerilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye ümit etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabilinden ciğermeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o kadar kederlaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün kolayçe ağıza doldurulur ve tat müşteriların dumanla ihtarlmasına izin verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilişik gösterdiğinizin bir meselearetidir. Sönen puronun küllerini hakkıyla temizleyin. Bunun ciğerin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hakkıyla temizlediğinizden emin olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin baştan yakma dert örgütleme etmez. Fakat ülke özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi açıklamak isterim.
Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlak şpeş olan 2 kaideı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın alev ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 gömlek ortada olduğundan emin olmanız gerekiyor. Ocak ortamında bu sıcaklığı yakalamanız az çok zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Fakat zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile karşılaşmazsınız. Hıfız ortamı sıcaklığında mahiyet dert ortamın itici bileğil bir küme sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile karşılaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem rutubet hıfız ortamı sıcaklığına bakılırsa takas gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir çevre geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca çevre geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının çevre geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu ciğerindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak mutlak çevre geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En âlâ humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak çevre geçirmedikleri ciğerin öteki rakiplerine kocaman ayırt atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.